Cea mai buna friteuza cu aer cald

Doresti sa achizitionezi cea mai buna friteuza cu aer cald? Am selectat pentru tine patru dintre cele mai bune si mai vandute friteuze cu aer cald de pe piata. Topul este realizat pe baza opiniilor lasate de cumparatori. Iata cele 4 friteuze:

Cosori Premium CP158-AF-RXR

Cea mai buna friteuza cu aer cald 1

peste 356 review-uri

Votata cea mai buna friteuza din lume in 2019, putere 1700W, are o capacitate de 5.5 litri, 11 programe de gatire, panou digital, timer + carte de retete.

Tefal Ultra Fry Digital EY111B15

Cea mai buna friteuza cu aer cald 2

peste 285 review-uri

Temporizator de 60 de minute, opt programe disponibile, 1630W, cu o capacitate de 4.2 litri, posibilitatea de ajustare a temperaturii, functioneaza fara preincalzire.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Cea mai buna friteuza cu aer cald 3

peste 229 review-uri

Opt programe disponibile, 1500W, cu o capacitate de 3.5 litri, afisaj OLED, inclusiv o aplicatie mobila ce ofera acces la 100 de retete, impreuna cu functia de dezghetare.

Philips HD9270/90

cea mai buna friteuza cu aer cald 4

peste 93 review-uri

Friteuza fara ulei, cu 7 programe pre-setate, o capacitate de 6.2 litri, putere 2000W, echipata cu un ecran tactil, functie de mentinere la cald, si dimensiuni XL.

Ce este o friteuza cu aer cald?

O friteuza cu aer cald este un dispozitiv care foloseste aer fierbinte pentru a gati mancarea. Nu are nevoie de mult ulei asa cum fac friteuzele obisnuite. In loc sa iti prajesti cartofii sau puiul intr-o baie de ulei, aceasta friteuza foloseste aerul cald pentru a face mancarea crocanta si gustoasa.

Cum functioneaza o friteuza cu aer cald?

Cea mai buna friteuza cu aer cald 5Asa cum spuneam mai sus, o friteuza cu aer cald gateste mancarea fara sa foloseasca mult ulei. Are un element de incalzire (rezistenta) si un ventilator. Iata cum functioneaza o astfel de friteuza:

Incalzirea aerului: friteuza incalzeste aerul la o temperatura ridicata. Temperatura poate fi ajustata in functie de tipul de mancare pe care doresti sa-l pregatesti.

Circulatia aerului cald: odata ce aerul este incalzit, un ventilator il distribuie uniform in jurul cosului sau compartimentului friteuzei, unde se afla mancarea. Acest proces asigura ca toate partile alimentelor sunt expuse la aerul cald si ca gatitul se face in mod uniform.

Gatirea alimentelor : aerul cald face alimentele sa se gateasca. Rezultatul este o textura crocanta similara cu cea obtinuta prin prajirea in ulei, dar fara a absorbi o cantitate semnificativa de ulei in timpul procesului de gatire.

In esenta, friteuza cu aer cald utilizeaza caldura si circulatia uniforma a aerului pentru a pregati alimentele, oferindu-le o textura crocanta fara a adauga o cantitate semnificativa de ulei. Este o optiune mai sanatoasa pentru gatitul prajit, mentinand totodata gustul si suculenta alimentelor.

Care sunt avantajele unei friteuze cu aer cald?

Este ca si cum ai avea un bucatar micut in bucatarie care te ajuta sa pregatesti mancarea preferata, dar fara sa folosesti mult ulei. Iata cateva motive pentru care friteuza cu aer cald este atat de faina:

Economisesti ulei. Nu are nevoie de mult ulei ca friteuza traditionala. Mancarea poate fi gatita crocant – fara a o gati in baie de ulei – folosind doar aerul cald si cateva grame de lei. Iar cand cand vei gati cartofi prajiti, snitele sau nuggets de exemplu, nu mai primesti si o portie mare de ulei impreuna cu ele. 🙂

Friteuza cu aer cald te ajuta sa mananci un pic mai sanatos. Cum? Pentru ca nu utilizezi mult ulei, mancarea este mai „usoara” si mai buna pentru corpul tau. Daca esti gurmand si ai chef de prajeli, poti sa te bucuri de gustul minunat al acestora fara sa-ti faci griji ca iar ai intrecut masura.

Este foarte usor de folosit! Gatitul cu aceasta friteuza este joaca de copii mici: iti asezi alimentele in cos, setezi temperatura si timpul de gatire, apoi apesi pe butonul de start. Friteuza cu aer cald face restul, iar tu te relaxezi pana cand mancarea este gata.

Datorita designului sau compact si capacitatii de a inlocui multiple aparate de gatit – friteuza cu aer cald – este extrem de utila in bucatariile mici, oferindu-ti posibilitatea de a gati mancare gustoasa fara a ocupa mult spatiu.

Nu face dezordine! Nu trebuie sa te ingrijorezi de stropirea cu ulei a peretilor sau de curatarea ulterioara a tigailor sau a oalelor. Friteuza cu aer cald face curatenia mai usoara, pentru ca nu lasa in urma o multime de vase unse, pereti unsurosi sau mirosuri neplacute.

Cu o friteuza cu aer cald in bucataria ta, poti sa te bucuri de mancare delicioasa si sanatoasa fara a face dezordine, economisind ulei, bani si timp. Sa nu mai spunem ca friteuza este extraordinar de usor de curatat. Este ca si cum ai avea un ajutor de nadejde pentru pregatirea gustarilor preferate!

De ce sa iti achizitionezi o friteuza cu aer cald?

As cumpara in primul rand o friteuza cu aer cald pentru avantajele economice si salutare pe care aceasta le are. Si aici voi dezvolta un pic:

  • Economisesti ulei, nu mai ai nevoie de litri de ulei pentru a gati, ci doar de cateva grame.
  • Economisesti timp cand gatesti iar aici automat economisesti curent.
  • Pentru ca nu mai e nevoie sa speli o multime de vase sau hainele cu care ai gatit economisesti detergent atat de vase cat si de rufe, odata cu asta economisesti apa la chiuveta si apa cu masina de spalat.
  • In concluzie: economisesti bani! 
  • Faptul ca poate gati fara sa lase mirosuri neplacute in casa este de asemenea un motiv demn de luat in seama.

Sigur, nu poti gati cu ea sarmale sau fasole cu ciolan insa este un dispozitiv care are o multime de avantaje si te poate ajuta sa prepari micul dejun, pranzul, cina sau o gustare mult mai rapid. Indiferent daca ai o viata aglomerata sau nu, achizitionarea unei friteuze cu aer cald este o alegere inteleapta.

Cu ea, poti gati mancare delicioasa simplu si rapid, este practica si poate aduce un plus de comoditate si sanatate in viata fiecaruia.

Cat costa o friteuza cu aer cald?

Preturile friteuzelor cu aer cald pot varia in functie de marca, model, capacitate si functionalitati. In general, preturile se situeaza intre un minim de 170 lei si un maxim de 3400 lei.