Cel mai bun rezervor de apa de ploaie

Cauti cel mai bun rezervor de apa de ploaie? Utilizarea eficienta a resurselor naturale a devenit o prioritate pentru multi dintre noi, iar captarea apei de ploaie este una dintre cele mai simple si eficiente metode de a economisi apa si de a proteja mediul inconjurator.

Rezervor pentru Apa de Ploaie Subteran Orizontal INCON

Cel mai bun rezervor de apa de ploaie 1

Capacitate 1000 litri, realizat din polietilena, instalare subterana.
Vezi detalii si pret

Rezervor pentru Apa de Ploaie Vertical Onda

Cel mai bun rezervor de apa de ploaie 2

Capacitate 1000 litri, realizat din polietilena, instalare supraterana.
Vezi detalii si pret

Rezervor pentru Apa de Ploaie Prosperplast

Cel mai bun rezervor de apa de ploaie 3

Capacitate 500 litri, realizat din plastic, instalare supraterana.
Vezi detalii si pret

Rezervor pentru Apa de Ploaie cu Grilaj Metalic

Cel mai bun rezervor de apa de ploaie 4

Capacitate 1000 litri, realizat din polietilena, instalare supraterana.
Vezi detalii si pret

Daca esti in cautarea celui mai bun rezervor de apa de ploaie, acest articol iti va oferi toate informatiile necesare pentru a face o alegere informata. De la functionare si beneficii pana la criteriile de selectie, te vom ghida prin fiecare pas.

Ce este un rezervor de apa de ploaie?

Un rezervor de apa de ploaie este un recipient special conceput pentru a colecta si stoca apa de ploaie captata de pe acoperisurile cladirilor. Aceste rezervoare pot varia in dimensiuni si materiale, de la mici butoaie pentru gradina pana la sisteme mari, subterane, capabile sa stocheze mii de litri de apa.

Principalul scop al acestor rezervoare este de a conserva apa pentru utilizari ulterioare, cum ar fi irigarea gradinii, spalarea masinilor, sau chiar pentru uz casnic daca apa este tratata corespunzator.

Cum functioneaza un rezervor de apa de ploaie?

Functionarea unui rezervor de apa de ploaie este relativ simpla si se bazeaza pe captarea si stocarea apei de ploaie colectata de pe acoperis. Iata pasii principali ai acestui proces:

 1. Captarea apei de ploaie: Apa de ploaie este colectata de pe acoperisul casei prin intermediul jgheaburilor si burlanelor.
 2. Filtrarea initiala: Inainte de a ajunge in rezervor, apa trece printr-un filtru care indeparteaza frunzele, crengutele si alte impuritati mari.
 3. Stocarea apei: Apa curata este apoi stocata in rezervor, unde poate fi pastrata pentru perioade mai lungi de timp.
 4. Utilizarea apei: Apa stocata poate fi extrasa printr-un sistem de pompe sau robinete si folosita pentru diverse activitati in gradina sau casa.

Cum alegi cel mai bun rezervor de apa de ploaie?

Alegerea unui rezervor de apa de ploaie potrivit necesita luarea in considerare a mai multor factori esentiali:

 1. Capacitatea rezervorului: determina necesarul de apa pentru gospodaria ta si alege un rezervor cu o capacitate adecvata. Rezervoarele pot varia de la cativa zeci de litri pana la mii de litri.
 2. Materialul rezervorului: rezervoarele pot fi fabricate din plastic, otel inoxidabil, beton sau alte materiale durabile. Alege un material care sa fie rezistent la intemperii si sa nu afecteze calitatea apei stocate.
 3. Locatia de instalare: decide daca doresti un rezervor suprateran sau subteran. Rezervoarele subterane economisesc spatiu, dar necesita o instalare mai complexa.
 4. Sistemul de filtrare: asigura-te ca rezervorul are un sistem eficient de filtrare pentru a preveni acumularea de impuritati si pentru a mentine calitatea apei.
 5. Accesoriile si facilitatile aditionale: verifica daca rezervorul vine cu accesorii utile, cum ar fi pompe, robinete sau indicatoare de nivel al apei.

Care sunt avantajele unui rezervor de apa de ploaie?

Utilizarea unui rezervor de apa de ploaie aduce multiple beneficii, atat pentru mediu, cat si pentru gospodaria ta:

 1. Economisirea apei potabile: colectarea apei de ploaie reduce consumul de apa potabila, contribuind la conservarea acestei resurse pretioase.
 2. Reducerea facturilor la apa: utilizarea apei de ploaie pentru irigatii sau alte activitati casnice poate reduce semnificativ costurile facturilor la apa.
 3. Protejarea mediului: reducerea consumului de apa potabila si reutilizarea apei de ploaie contribuie la protejarea resurselor naturale si la reducerea impactului asupra mediului.
 4. Independenta fata de retelele de apa: un rezervor de apa de ploaie iti ofera o sursa alternativa de apa, utila in perioadele de seceta sau in cazurile de restrictii de apa.
 5. Imbunatatirea gradinii tale: apa de ploaie este mai buna pentru plante, deoarece nu contine clor sau alte substante chimice prezente in apa potabila tratata.

De ce sa achizitionezi un rezervor de apa de ploaie?

Investitia intr-un rezervor de apa de ploaie este o decizie inteligenta din multiple motive:

 • Sustenabilitate: contribui activ la protejarea mediului prin conservarea apei si reducerea consumului de apa potabila.
 • Eficienta economica: economisesti bani pe termen lung prin reducerea facturilor la apa si utilizarea unei resurse gratuite.
 • Flexibilitate si siguranta: ai acces la o sursa de apa sigura si fiabila in orice moment, indiferent de conditiile meteorologice sau de eventualele restrictii de apa.
 • Imbunatatirea calitatii vietii: utilizarea apei de ploaie contribuie la mentinerea unei gradini sanatoase si la reducerea amprentei tale ecologice.

Achizitionarea unui rezervor de apa de ploaie este o investitie pe termen lung care aduce beneficii semnificative atat pentru tine, cat si pentru mediu. Alege cu grija modelul potrivit pentru nevoile tale si bucura-te de avantajele unei surse sustenabile si eficiente de apa.